PROF. DR. CAHİT TALAS SOSYAL POLİTİKA ÖDÜLÜ 2016 DEĞERLENDİRME SONUÇLARI BELLİ OLDU:

afis davet

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından, Türkiye’de sosyal politika disiplininin öncülerinden hocamız Prof. Dr. Cahit Talas anısına tesis edilen ve 2012 yılından itibaren sosyal politika alanında yazılan doktora ve yüksek lisans tezlerine verilen “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü” 2016 değerlendirme sonuçları belli oldu. Başvuran doktora tezleri arasında Özyeğin Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Alpkan Birelma‘nın Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde yazılan “In Search of the Working Class: Workers’ Subjectivities and Resistance in an Istanbul Neighborhood” başlıklı tezi ödüle değer görüldü. Ödüle başvuran yüksek lisans tezleri arasında ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Tuğba Canbulut‘un İstanbul Üniversitesi Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet programında yazılan “Sosyal Hizmet Uzmanlarının Yoksulluk Algısının Yoksullukla Mücadele Programlarına Etkisi” ile Gazi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Serap Gün‘ün Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünde yazdığı “Etnikleşen Yoksulluk: Çingeneler/Romanlar Örneği” başlıklı tezleri Jüri tarafından “Övgüye Değer” bulundu. Ödül kazananlar yanında, başarılı çalışmalarıyla ödüle başvuran genç meslektaşlarımıza, Ödül Jürisi’nde görev yapan hocalarımıza ve katkılarıyla ödülü mümkün kılan Sosyal-İş Sendikası yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü, 20 Ekim 2016 Perşembe günü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılacak törenle sahiplerine verilecek. Hocasından öğrencisine, sendikacısından bürokratına sosyal politikaya ilgi duyan herkesi ödül törenine bekliyoruz. Sevgi ve saygılarımızla…

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi